Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΕΛΛΑ PRESS - Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ "ΠΑΡΗ" Σαρδέλες παντρεμένες, ψημένες σε αμπελόφυλλα.




 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

ΠΑΡΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ 
 
Σαρδέλες παντρεμένες, ψημένες σε αμπελόφυλλα.
Τα υλικά μας:


1 κιλό φρέσκιες σαρδέλες
Η γέμιση μας
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μικρα κυβάκια
λίγο μανταινό,λίγο δυόσμο,1-2 σκελίδα σκόρδο.
1 Λεμόνι,αλάτι,ρίγανη,θυμάρι,μείγμα τεσσάρων πιπεριών
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
1 κύβο ζωμός λαχανικών
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
10-12 αμπελόφυλλα
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας και αφαιρούμε το κόκκαλο
χωρίς όμως να βγάλουμε την ουρά.
Σ'ένα ταψάκι στρώνουμε τα αμπελόφυλλα απο την λεία τους πλευρά
Κατόπιν τοποθετούμε τις ήδη ανοιγμένες σαρδέλες μας
έτσι ώστε να βλέπουμε το εσωτερικό τους.
Σε ένα δοχείο ψιλοκόβουμε την ντομάτα,την πιπέρια
τον μαιντανό,τον δυόσμο και τα αναμειγνύουμε
με τα μπαχαρικά μας εκτός της μουστάρδας.
Με το κουταλάκι απλώνουμε γέμιση σε όλη την 
επιφάνεια της σαρδέλας 1.1/2 κουταλάκι είναι αρκετό.
Μετά σκεπάζουμε την κάθε σαρδέλα...με το ταίρι της!..
Σ'ένα μικρό σκεύος ζεστένουμε λιγότερο από 1 ποτήρι νερό 
στο οποίο διαλύουμε τον ζωμό λαχανικων
και την μουστάρδα σε σκόνη.
Ρίχνουμε προσεκτικά τον ζωμό μας στο ταψάκι
μαζί με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού
Στο τέλος ρίχνουμε την ρίγανη,το θυμάρι,το πιπέρι
και το αλάτι.
Επίσης εάν μας έχει περισέψει μείγμα από την γέμιση
το τοποθετούμε σποραδικά ανάμεσα στις σαρδέλες μας.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!
Φωτογραφική επιμέλεια Ευτυχία Μαλλή

2 σχόλια: