Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΠΕΛΛΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Οι αλλαγές στο δημοτικό σχολείο: Τι θα ισχύει για ωράριο, προσευχή και παρελάσεις Οι αλλαγές στο δημοτικό σχολείο: Τι θα ισχύει για ωράριο, προσευχή και παρελάσεις

Οι αλλαγές στο δημοτικό σχολείο: Τι θα ισχύει για ωράριο, προσευχή και παρελάσεις
Για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, από τον Σεπτέμβριο, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», «από την Α’ τάξη δημοτικού, σε όλα τα σχολεία της χώρας, τα παιδιά θα διδάσκονται τα μαθήματα της πληροφορικής και των αγγλικών. Επίσης, θα έχουν το μάθημα της θεατρικής αγωγής και τα καλλιτεχνικά. Στην Ε’ και τη ΣΤ’ τάξη θα μπορούν τα παιδιά να κάνουν επιλογή για δεύτερη γλώσσα. Και όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα που θα είναι εξάωρο, κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, για λόγους παιδαγωγικούς, γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να είναι επτά ώρες στο σχολείο μέσα, και μάλιστα σε κτίρια που δεν είναι λειτουργικά. Τα μαθήματα θα τελειώνουν 13:15 κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα».

ΠΕΛΛΑ - Ξεκινά από σήμερα η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων

 
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016 ξεκινούν από σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016.
Ειδικότερα:

ΠΕΛΛΑ - Θανατηφόρα τροχαία σε Πέλλα και Σέρρες - Νεκροί δυο άνδρες

 
Προχθές (13-06-2016) το πρωί, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Γαλατάδων – Λιπαρού στην Πέλλα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 32χρονη εξετράπη της πορείας και συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε ένας 59χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ποδηλάτη.