Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΠΕΛΛΑ - Μελίνα Ασλανίδου “Καλοκαίρι, αγκαλιά μου…” στο Βεάκειο Θέατρο

aslanidou_live_2013_09_19

 

Μελίνα Ασλανίδου “Καλοκαίρι, αγκαλιά μου…” στο Βεάκειο Θέατρο


 Η Μελίνα Ασλανίδου, έπειτα από ένα πολύ επιτυχημένο χειμώνα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία, που με τίτλο «Καλοκαίρι αγκαλιά μου…», θα ενώσει πόλεις και σταθμούς της Ελλάδας και θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στο κοινό, που την ακολουθεί και τη συντροφεύει από τα πρώτα της βήματα, έως σήμερα.
 Η Μελίνα Ασλανίδου, θα βρεθεί στο Βεάκειο Θέατρο την Πέμπτη 14 Ιουλίου, με μια αγκαλιά τραγούδια για να ταξιδέψει τη νύχτα μας, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία.
Με καινούρια μπάντα, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, θα ηλεκτρίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια, με ένα πρόγραμμα «προσωπική επιλογή», από αγαπημένα της τραγούδια. Τραγούδια δυνατά και απρόβλεπτα, τραγούδια γεμάτα ηχοχρώματα, ένα πολύφωνο μωσαϊκό, ένα ρεπερτόρ ιο γεμάτο εκπλήξεις. Μια «προσωπική επιλογή», μια μουσική περιπλάνηση σε μελωδίες που αγαπούν τους στίχους, μια περιπλάνηση σε μονοπάτια που το λαϊκό φλερτάρει με το παραδοσιακό, που το κλασσικό συναντά νέα δροσερά τραγούδια.
Από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της, ερμηνεύει και συγκινεί, τραγουδά και καθηλώνει, σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές… την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο, πάνω στο λόφο του Προφήτη Ηλία στην Καστέλα, με φόντο το υπέροχο Μικρολίμανο!
Μαζί της επί σκηνής
Ντίνος Γεωργούντζος, πιάνο, ενορχηστρώσεις

Ανδρέας Καραντίνης, μπουζούκι
Θάνος Γκιουλετζής, βιολί
Σάββας Χριστοδούλου, κιθάρες
Έλενα Δεληχρήστου, κρουστά, κιθάρα, τραγούδι
Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο
Βαγγέλης Καλαμάρας, τύμπανα
Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή, Χρήστος Νταλίπης

Φωτισμός: Γιάννης Καραμπελιάς
Βεάκειο Θέατρο
 Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 12 ευρώΤαμείο: 14 ευρώ

ΠΕΛΛΑ - Την κυβέρνηση καταγγέλει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας για νέα αδικία σε βάρος της Πέλλας Την κυβέρνηση καταγγέλει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας για νέα αδικία σε βάρος της Πέλλας


Την κυβέρνηση καταγγέλει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας για νέα αδικία σε βάρος της Πέλλας

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενόψει της ψήφισης από την ολομέλεια της Βουλής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Στον υπό ψήφιση νόμο αλλάζει το καθεστώς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που με το Ν.3536/2007 ήταν περιοχή χαρακτηρισμένη ως παραμεθόρια. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο το οποίο εγγυάται την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη στην Πέλλα.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής:

ΠΕΛΛΑ- ΕΡΓΑΣΙΑ - 784 προσλήψεις σε 55 δήμους της χώρας

Ακόμη 784 προσλήψεις σε δήμους της χώρας εγκρίνει να προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας. Οι προσλήψεις θα αφορούν προσωπικό για ανταποδοτικούς φορείς 55 δήμων της χώρας.

Ειδικότερα με την πρώτη απόφαση Μπαλάφα εγκρίνεται η σύναψης εκατόν μίας (101) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και σαράντα πέντε (45) συμβάσεων μίσθωσης έργου σε ΝΠΙΔ για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους
Με την δευτερη απόφαση εγκρίνεται η τη σύναψη πεντακοσίων σαράντα (540) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες ή έως εννέα (9)

μήνες (για αναγνωρισμένες σχολές) ή έως έντεκα (11) μήνες (για παιδικούς σταθμούς) και ενενήντα οκτώ (98) συμβάσεων μίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα (1) έτος, σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου.

ΠΕΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑ - Πρόγραμμα για 5.000 προσλήψεις ανέργων στα κέντρα φιλοξενίας

Πρόγραμμα για 5.000 προσλήψεις ανέργων στα κέντρα φιλοξενίας
Προσλήψεις 5.000 ανέργων προβλέπει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που τίθεται σε ισχύ με αρκετή καθυστέρηση και περιλαμβάνει δύο φάσεις.
Κατά την πρώτη φάση θα προσληφθούν άμεσα 2.500 άνεργοι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Εντός των επόμενων 10 ημερών, εκδίδεται η πρόσκληση και έως τέλος του μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν μέσω τουΟΑΕΔ αιτήσεις για την ένταξή τους…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. Μ - 3,3 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους Δήμους της Θεσσαλονίκης για συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων

Συνέντευξη τύπου για τα αθλητικά έργα που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους της Θεσσαλονίκης έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βούλα Πατουλίδου, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, αξιοποιεί κονδύλιο ύψους 3,3 εκ. ευρώ για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε 13 από τους 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης (εκτός του Δήμου Νεάπολης Συκεών, που ενώ προσκλήθηκε, δεν υπέβαλε προτάσεις).

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «το συγκεκριμένο κονδύλιο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από τον τότε Υπουργό Αθλητισμού και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο θέλω να συγχαρώ για τις ενέργειές του εκείνη την περίοδο. Είναι ένας ειδικός κωδικός, που αφορά σε πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις ασφάλειας, αδειοδότησης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Δήμους αποκλειστικά, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και το 2014, καλέσαμε τους 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης για να συνεργαστούν με τη Μητροπολιτική Ενότητα, να μας υποδείξουν τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε Δήμο και από κοινού να καταρτίσουμε το σχέδιο παρεμβάσεων και τη χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και βελτίωσης αυτών των εγκαταστάσεων. Οι 13 Δήμοι από τους 14, όλοι δηλαδή εκτός από το Δήμο Νεάπολης – Συκεών, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και σήμερα έχουν ήδη υπογραφεί εννέα προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, με παρεμβάσεις σε συνολικά 36 γυμναστήρια, στάδια και γήπεδα».

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τέσσερις Δήμους είναι στη διαδικασία κατάθεσης μελετών και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ και συγκεκριμένα:
-200.000 ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
-150.000 ευρώ στο Δήμο Δέλτα.
-150.000 ευρώ στο Δήμο Λαγκαδά.
-120.000 ευρώ στο Δήμο Παύλου Μελά.

«Αυτή είναι η πρώτη φάση, στην οποία αξιοποιούμε συνολικά 1,84 εκατομμύρια ευρώ και θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση, όπου και πάλι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα απευθύνει δεύτερη πρόσκληση και στους 14 Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για να συνάψουμε νέες προγραμματικές συμβάσεις και να χρηματοδοτήσουμε τη βελτίωση ακόμα περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων. Σ’ αυτή τη δεύτερη φάση θα αξιοποιήσουμε 1,48 εκατομμύρια ευρώ, το υπόλοιπο ποσό δηλαδή, από το κονδύλιο των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Εύχομαι και ελπίζω, αυτή τη φορά όλοι οι Δήμοι, μηδενός εξαιρουμένου, να συνεργαστούν μαζί μας, για να βελτιώσουμε τις υποδομές, που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικές για τους συμπολίτες μας, για όλες τις ηλικίες φυσικά και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Άλλωστε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θεωρούμε ιδιαίτερα υψηλές και αναλλοίωτες τις αξίες που προσφέρει η ευγενής αθλητική άμιλλα, διαμορφώνοντας ανθρώπους με θέληση, δύναμη, πειθαρχία και πείσμα για τη ζωή. Γι’ αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά, με όσα εργαλεία, δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε, την πρόσβαση των συμπολιτών μας στον αθλητισμό», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την κ. Πατουλίδου για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των έργων, αλλά και τους Δημάρχους για το άμεσο ενδιαφέρον και τη στενή συνεργασία, που έχει ως αποτέλεσμα ήδη να έχουν ολοκληρωθεί σειρά έργων.
«Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται 13 Δήμοι να έχουν ανάγκες συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεών τους και ένας να μην έχει… Ελπίζω στη δεύτερη πρόσκληση να ανταποκριθεί και ο Δήμος Νεάπολης Συκεών, διότι τα συγκεκριμένα έργα αφορούν στη βελτίωση χώρων που συγκεντρώνεται η νεολαία, οι οποίοι πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», τόνισε η κ. Πατουλίδου.
Τις ευχαριστίες τους για το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας και για την ισότιμη μεταχείριση στην κατανομή των κονδυλίων εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και οι εκπρόσωποι των 13 Δήμων που παρέστησαν στη συνέντευξη τύπου.

Τα έργα συντηρήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων ανά Δήμο είναι τα εξής:
-ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (184.500 ευρώ):
Δημοτικό στάδιο «Αντώνης Καραφώτης»
Δημοτικό στάδιο «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Γήπεδο ποδοσφαίρου «Κων/νος Μιγκοτζίδης»
-ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (242.000 ευρώ):
Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Θέρμης
Δημοτικό γήπεδο Ταγαράδων
Δημοτικό αθλητικό κέντρο Βασιλικών
Δημοτικό αθλητικό κέντρο Νέου Ρυσίου
-ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (210.000 ευρώ):
Δημοτικό γήπεδο Ν. Επιβατών (ΠΑΟΝΕ)
Δημοτικό γήπεδο Άνω Περαίας (ΑΧΙΛΛΕΑΣ)
Κλειστό γυμναστήριο Δ.Κ. Επανομής
Κλειστό γυμναστήριο «ΑΙΝΕΙΑΣ»
-ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ (212.000 ευρώ):
Προπονητήρια άρσης βαρών Δ.Ε. Πυλαίας
Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΔΑΚ Πυλαίας
Γήπεδο ποδοσφαίρου στο Λόφο Ανάληψης Δ.Ε. Πανοράματος
Αντικεραυνική προστασία ΔΑΚ Πανοράματος – ΔΑΚ Πυλαίας
Γήπεδο ποδοσφαίρου Δ.Ε. Χορτιάτη
-ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (199.196,93 ευρώ):
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Κουφαλίων
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Χαλκηδόνας
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Άδενδρου
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Βαθύλακκου
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Γέφυρας
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αγίου Αθανασίου
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Προχώματος
Δημοτικό κολυμβητήριο Κουφαλίων – Χαλκηδόνας
-ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (130.000 ευρώ):
Κονταξοπούλειο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ωραιοκάστρου
-ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ (316.312,17 ευρώ):
ΔΑΚ Ευόσμου
Κλειστό γυμναστήριο Κορδελιού
Ανοιχτό προπονητήριο ποδοσφαίρου Ευόσμου
-ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (197.373 ευρώ):
Κλειστό γυμναστήριο οδού Τριπόλεως
Δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς
-ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ (196.000 ευρώ):
Κλειστό γυμναστήριο Σταυρού
Γήπεδο αντισφαίρισης Σταυρού
Γήπεδο ποδοσφαίρου Βρασνών
Γήπεδο ποδοσφαίρου Ασπροβάλτας
Γήποεδο αντισφαίρισης Ασπροβάλτας
Γήπεδο ποδοσφαίρου Βόλβης

ΑΠΟΨΕΙΣ...: Οι ΄δαίμονες΄ της βίας ...! Η θέση μας - Οι ΄δαίμονες΄ της βίας


Η θέση μας - Οι ΄δαίμονες΄ της βίας

Ένα Σαββατοκύριακο βίας και αιματοκυλίσματος ήταν αυτό που μας πέρασε και συγκλόνισε τον κόσμο και τη χώρα μας.
Ορλάντο-ΗΠΑ: 29χρονος «γάζωσε» με όπλο και σκόρπισε το θάνατο σε μαγαζί – τόπο συνάντησης ομοφυλοφίλων με 50 νεκρούς και 53 τραυματίες.

Μασσαλία-Euro 2016: Εκατοντάδες οπαδοί (Ρώσοι, Άγγλοι, Γάλλοι) ενεπλάκησαν σε βίαιες επιθέσεις και αγριότητες μεταξύ τους για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Θεσσαλονίκη, χωριό Γέφυρα: 14χρονος σκοτώνει με κουζινομάχαιρο τον συνομήλικο κολλητό του φίλο.
Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των περιστατικών είναι το φύλο των δραστών και των θυμάτων. Βία από άνδρες, βία μεταξύ ανδρών. Τα ερωτήματα συγκλονιστικά πολλά… Τι μπορεί να κρύβεται στην ψυχή και τον εσωτερικό τους κόσμο από την παιδική και εφηβική τους ηλικία; Βιώνουν τη βία ως δύναμη ή ως αδυναμία; Πού είναι η ρίζα του κακού; Ξορκίζουν τους «δαίμονές» τους με επιθετικότητα; Είναι βιοχημικό το θέμα λόγω του περιβάλλοντος; Είναι ψυχοκοινωνικό επειδή οι άνδρες μεγαλώνουν με πιο σκληρά πρότυπα (οικογένεια, κοινωνία, μέσα ενημέρωσης, διαδίκτυο κ.ά.); Είναι κοινωνικοοικονομικό; Είναι μπούλινγκ; Ή είναι όλα αυτά μαζί; Και τι ρόλο παίζουν οι γονείς και το σχολείο στο «σκάλισμα» της ψυχής τους κατά την προεφηβική και εφηβική ηλικία; Πόσο δύσκολο είναι να καλλιεργήσεις την ψυχική ισορροπία των παιδιών; Και πόσες ευθύνες έχουμε όλοι σ’ αυτό;
Τα παιδιά μας και τα μάτια μας. Και δεν εννοούμε μόνο τα βιολογικά παιδιά μας… Η ροπή προς το κακό είναι ενδογενής σε όλους μας, λένε οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι. Αν το κάνει ο καθένας προσωπική του υπόθεση, ίσως αυτή η ροπή αλλάξει διαδρομή. Ας «ψαχτούμε» λίγο…
Σίγουρα δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα, με την ανοιχτή και συνεχόμενη συζήτηση όμως ίσως να αλλάξουν σιγά-σιγά οι αντιλήψεις.

www.laos -epea